Ljusstake i formbinderi

Skriven den 24 november, 2011

Idag har vi gjort en ljusstake i formbinderi. I formbinderi är formen viktig vilket framgår av namnet. Man fick först bestämma en form och skissa upp ungefär var blommorna skulle sitta så man kunde uppskatta hur många blommor som behövdes. Jag gjorde ett hjärta, skar ut det i frigolit och limmade på oasis. Sen placerade jag ut ljushållarna och därefter blommorna. Jag använde ros, kvistros, nejlika, santini, kryss och galaxieblad. För att förstärka formen band jag runt ett färgat bastband som höll bladen på plats. När vi var klara med formbinderidelen fick vi dekorera ljusstaken lite mer och då blandade vi alltså in den dekorativa stilen. Jag dekorerade med änglahår och kanelstänger.

 

3 kommentarer till Ljusstake i formbinderi

 1. Lovisa skriver:

  Jättefint hjärta! Vad du är duktig!

 2. Lotta Forsberg skriver:

  En sån ljusstake värmer verkligen i mörkret./Lotta

 3. Daniel Forsberg skriver:

  Den brinner nog bra den där=)

  /bror

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt namn är Sandra Forsberg. Jag har läst en floristutbildning i Töreboda och startade denna blogg när utbildningen började. Jag har skrivit om det jag gjort under utbildningen och nu fortsätter jag att blogga om blommor.

Kategorier