Kändisbukett

Skriven den 12 mars, 2012

Uppgiften var att göra en exklusiv bukett med konstruktion som skulle passa till en kändis vi blev tilldelad. Vi skulle tänka på symboliken i färg och form. Jag gjorde en bukett som skulle passa till Madonna. Det jag utgick från var att Madonna ständigt förnyar sig i stilar, det är glamour, lite galet, kontraster. Färger jag tänkte på var svart, rött och guld. Jag kollade vad olika färger har för symbolik och de färger jag har med i min bukett är:

Svart – står bl.a. för exklusiv, sexig, viljestyrka, auktoritet, spänning och mystik

Rött – står bl.a. för fest, sexualitet, styrka, mod, energi, upprör känslorna

Orange – står bl.a. för rikedom och framgång, upplivande, främjar lusten att röra på sig

Som kontrast till rött och orange som är varma aktiva färger har jag med turkos som är kall och passiv. Det blir då en treklang i Johannes Ittens färgcirkel. Stilarten blev dekorativ med inslag av transparent stil. Ville att redet av cannapinnar skulle synas och ville även skapa volym, därför satte jag blommorna väldigt glest. Cannapinnarna bildar korsande linjer vilket skapar oro, det blir en kontrast till rosen som är en rund form vilket skapar lugn. Den orange rosen ser lite gul ut på bilden men den är orange.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt namn är Sandra Forsberg. Jag har läst en floristutbildning i Töreboda och startade denna blogg när utbildningen började. Jag har skrivit om det jag gjort under utbildningen och nu fortsätter jag att blogga om blommor.

Kategorier