Äntligen vår!

Skriven den 7 mars, 2015

Nu börjar det bli vår ute. Och i blomsteraffärerna kommer lökväxter och tulpaner fram. Jag gillar lökväxter för man kan göra så många olika dekorationer med dem. Här kommer några förslag.

pärlhyacint vårkrans vårkrans2

Pärlhyacinter i cylindervaser. Enkelt men en fin bordsdekoration.

Dörrkrans med krokus och vide. Ta av jorden från lökarna och sätt fast med myrtentråd i kransen. Hänger kransen ute så håller sig krokusen bra trots att den inte sitter i jord, man kan spraya lite vatten på lökarna.

tulpan-på-fattulpan-på-fat2

Tulpaner och pärlhyacint på fat. Tulpanerna sitter i vattenrör. De dricker ganska mycket vatten så vattenrören har jag fått fylla på nästan varje dag.

uteplantering-lökväxter2 uteplantering-lökväxter

Till sist har jag gjort en uteplantering med minipåskliljor och krokus att ställa på trappan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mitt namn är Sandra Forsberg. Jag har läst en floristutbildning i Töreboda och startade denna blogg när utbildningen började. Jag har skrivit om det jag gjort under utbildningen och nu fortsätter jag att blogga om blommor.

Kategorier